Duurzame bloemist

Hedendaags word het steeds belangrijker om goed met het milieu om te gaan, mede daarom hebben wij in 2019 de stap genomen om de winkel duurzaam te laten certificeren op niveau zilver.  Uiteraard volgens de richtlijnen van de Barometer duurzame bloemist.

Tijdens die overstap is ook de bedrijfsnaam veranderd van Marcel en Ruud bloembinders naar Fairflorist. Letterlijk vertaald: Eerlijk Bloemist. En dat is wat wij met de winkel uit willen stralen. Zo eerlijk en transparant mogelijk naar onze klanten toe. 

Wij streven ernaar om zo verantwoord mogelijk met onze producten om te gaan. Wij sturen ons plastic afval (denk aan plastic hoezen om de bloemen) terug naar de keten waar het vandaan komt en wordt ons groen afval met de fiets opgehaald. Ook streven wij ernaar om zo veel mogelijk bloemen in te kopen met het keurmerk MPS A of A+

Het MPS keurmerk geeft aan hoe de teler ten opzichte van andere bedrijven scoort op de aspecten mest, bestrijdingsmiddelen en energie. Ook wordt er gekeken of de teler zijn afval gescheiden af laat voeren en de teler milieu-gecertificeerd uitgangsmateriaal te gebruikt. Ook het waterverbruik wordt geregistreerd.